perjantai 17. lokakuuta 2014

SAMMUTETUIN LYHDYIN!

Meitä ihmisiä on moneen junaan. Olemme muka vaatimattomia itseemme kohdistetuissa asioissa mutta oikeastaan näin ei ole. Korostamme useimmiten omaa erinomaisuuttamme ja niin kai teen itsekin vaikka sitä on vaikea tunnustaa. Yksi hyvä puoli minulla on ja se on, että en aja "sammutetuin lyhdyin". Olen esillä tässä blogissani reilusti omalla nimelläni enkä jonkun nimimerkin takana. Samoin olen asettanut sivuni julkisiksi, koska haluan asettaa itseni ja kirjoitukseni alttiiksi arvostelulle. Se on hyvä siinäkin mielessä, että saan siinä kontrastia itselleni.

En arvosta kovin korkealle luimuilevia tyyppejä, jotka kyllä kirjoittavat ja arvostelevat rohkeasti mutta vain ja ainoastaan nimimerkin takaa. On tietysti asioita, joita ei aina uskalla esittää avoimesti nimellään turvallisuussyistä. Rikolliset tahot eivät aina sääli, kun saavat tietää heille vahingollisia seikkoja leviävän nettiin tai muihin tiedotusvälineisiin. Vielä vaarallisempaa on valtioiden välisten asioiden julkinen repostelu. Snowden on hyvä esimerkki viimeksi mainitusta. Hän on rikollinen, kun uskaltaa paljastaa oman maansa rikollisen toiminnan. Kumpihan mahtaa olla väärässä mutta luulisin ihmisten tulevan vain yhteen johtopäätökseen. USA ei ole koskaan antanut tai sallinut ketään hallituksensa edustajaa joutuvan kansainvälisen oikeuden eteen. Äkkinäinen vetää sen johtopäätöksen, ettei USA.ssa ole ketään, joka rikkoisi kansainvälistä lakia! No, eksyinpä taas La Loman ulkopuolelle ja joku saa näppylöitä näin laajasta asioiden käsittelystä. En tosin koskaan ole maininnut pysyväni vain oman kotikaupunkini piirissä tai edes Espanjan alueella. Jos joku tällaisen kohdan löytää, niin vihjatkoon minullekin.

Joka tapauksessa olen aina valmis verbaaliseen kaksintaisteluun kenen kanssa tahansa, kunhan aika ja paikka sovitaan. Olen myös valmis tunnustamaan erehdykseni, sillä kyllä niitäkin löytyy runsaasti. Käsittelemieni aiheiden sopivuus tai sopimattomuus ei riitä arvostelun pohjaksi yleisellä tasolla, vaan blogistani on löydyttävä ne kohdat, joissa olen väärässä. Siltä pohjalta voidaan jatkaa blogi-keskusteluakin mutta mieluummin "nenäkkäin" sopivassa paikassa. Silloin saamme vuoropuhelusta tehokkaamman ja asiat käsitellään perinpohjin. Tässä tapauksessa asioiden käsittely jää myös kahdenkeskiseksi, joka voi olla joskus parempi. Älä siis pelkää näyttää naamaasi, en minä pure. Laita ainakin arvosteluihin oma nimesi, äläkä aja SAMMUTETUIN LYHDYIN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti