tiistai 14. lokakuuta 2014

PALESTIINAN VALTIO?


Niin tuon asian suhteen tullaan esiin aina välillä. Viimeksi Ruotsin uusi hallitus ilmaisi halunsa Palestiinan valtion tunnustamiseen. No haluja on kaikenlaisia ja tässäkin paistaa vain se, että halutaan selkeää irtiottoa edelliseen hallitukseen. Tavalla, millä se tehdään, ei olekaan väliä kunhan jotain haalitaan kasaan. Mutta oliko pakko tehdä juuri tuollainen esitys, eikö parempaa löytynyt? Sitten Suomi kanssa räpeltää perässä, että me ja halutaan samaa, ettei vain Ruotsi saa etuottoa näin tärkeässä ratkaisussa. Ei luulisi, että eletään 2010 luvulla, kun ulkopoliittisesti tärkein asia Pohjoismaissa on Palestiinan valtion tunnustaminen.

Voisiko joku vaikka kommentoida minulle, mikä on Palestiinan valtio, joka pitäisi tunnustaa? Minulle on täysin epäselvää, mitkä tämän valtion rajat ovat ja millainen valtiomuoto siellä on. Onko Palestiinalla esimerkiksi toimivaa hallitusta, joka perustuu parlamentaarisesti valittuun vaaliin? Minun tietääkseni tuolla alueella on vain kilpailevia terroristijärjestöjä, jotka kilpailevat vain siitä, mikä ärsyttää Israelia tehokkaammin. Se järjestö, joka parhaiten provosoi Israelia, on voittaja! Sitten näytetään itku kurkussa, kun Israel tekee vastaiskuja. Ajatellaanpa Pohjoismaita, jos Norja olisi tuollainen samanlainen popula erilaisia terroristeja ja ampuisi raketteja Ruotsiin. Jos edes neuvottelukumppania ei Norjasta löytyisi, mitä Ruotsi tekisi? Aikaa myöten varmasti tehtäisi tuntuvia vastaiskuja, vai väittääkö joku toisin?

Jäitä hattuun! Ei kansainvälinenkään toiminta saa olla kokoelma erilaista hiekkalaatikkoleikkiä. Vakavasti otettavan hallituksen pitää todistaa, että se on sellainen. Maailmassa on paljon pahempia asioita, jotka pitäisi hoitaa ensin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti