sunnuntai 10. tammikuuta 2016

TURVAPAIKANHAKIJAT

KATUPARTIOT


Noiden alkuotsikoiden ei tarvitse välttämättä toisiinsa mutta, koska erilaiset väkivalta- ja muut rikokset liittyvät kuitenkin usein ulkomaalaistaustaisiin henkilöihin, niin sallittakoon yleistys. Nyt minua syytetään tietysti vihapuheista mutta pitäydyn tässä kuitenkin pelkästään julkisuuteen tulleissa tiedoissa. Vedän kuitenkin joitain johtopäätöksiä asioiden suhteen.

Naisten ja jopa alaikäisten tyttöjen ahdistelu on tullut juuri viimeisen puolen vuoden aikana näkyvästi esiin. Tässä yhteydessä mainitaan merkittävän usein teon tekijäksi epäillyn olevan ulkomaalaistaustaisen henkilön. Miksi juuri nyt tällaista ilmenee erityisen runsaasti, on merkille pantavaa. Juuri tuona aikana on Eurooppaan ja Suomeenkin tullut runsaasti turvapaikan hakijoita. Kölnissä Saksassa järjestivät pakolaiset suuren mellakan, josta aiheutui melkoista turvattomuuden tunnetta. Ensin kerrottiin, että Suomeen ei vastaavaa uhkaa ollut mutta jo parin päivän päästä poliisi ilmoitti tienneensä samoja uhkia! Ketä yritetään hämätä? Onko tärkeämpää salata pakolaisten uhat kuin kertoa avoimesti kansalaisille niistä? Väkivallan suojeleminen on siis tärkeämpää kuin niiden uhrien. Eurooppa kokonaisuudessaan on nyt sillä tiellä, että jos ei ryhdytä tiukkoihin toimenpiteisiin, niin voidaan unohtaa länsimainen hyvinvointiyhteiskunta kaikissa sen merkityksissä.

Seuraava kysymys on, miksi kaikki arvostelu, jotka kohdistuvat ulkomaalaisiin katsotaan rasismiksi, vihapuheeksi tai molemmiksi? Pelätäänkö niin valtavasti tuollaista leimausta, jonka kuitenkin perin harvat antavat, ettei uskalleta katsoa totuutta silmiin? Sananvapaus on sanana menettänyt merkityksensä, jos sitä ei todellisuudessa voi käyttää. Suurennuslasilla katsotaan ulkomaalaisiin kohdistuneita arvosteluja ja haetaan perustetta oikeustoimiin vihan lietsomisesta näitä ryhmiä kohtaan. Länsimaisen demokratiankin arvot alkavat sortua, kun pikkusieluiset niuhottajat pääsevät vauhtiin.

Jos pakolaiset ovat lähteneet kotimaastaan väkivaltaa pakoon, niin miksi he harrastavat itse väkivaltaa maassa, joka tarjoaa heille turvapaikan? Haluan tähän yksiselitteisen ja kiertelemättömän vastauksen. Nyt sanotaan, ettei suurin osa tee mitään pahaa mutta aivan liian suuri määrä sitä tekee. Ei tietenkään saisi kaikkia syyllistää toisten rikoksista mutta miten seulotaan etukäteen huonot ja hyvät maahantulijat? Joku systeemi pitää olla, jotta voidaan tavallisten ihmisten turvallisuus taata.

Näitä tarkoituksia varten on monella paikkakunnalla perustettu katupartioita turvaamaan ihmisiä. Jotta saataisi myös turvapaikanhakijat mukaan toimintaan, olisi heidän syytä järjestää omia ryhmiä, jotka huolehtivat turvallisuudesta. He parhaiten voivat seurata väkivaltaisia aineksia ja ilmoittaa heistä viranomaisille. Epäluulot suomalaisten ja pakolaisten välillä hälvenisivät oleellisesti, kun tehtäisi hedelmällistä yhteistyötä keskenään. Jos väkivaltaan syyllistyneitä todetaan, on heidät poistettava välittömästi maasta. Jos turvaa hakee, ei voi itse syyllistyä sen uhkaamiseen.

Suomalaisilla on aina ollut perusoikeus kulkea ulkona turvallisesti mihin aikaan tahansa. Tätä arvoa ei saa uhata millään perustein. Jos poliisi ei pysty turvaamaan kansalaisiaan, on kai ainoa keino nämä katupartiot. Niistä on kuitenkin kokemuksen perusteella ollut enemmän hyötyä kuin haittaa. Jos nainen kulkee ulkona vaikka paljastavassakin asussa, on hänen saatava se tehdä. Provosointi ei ole peruste ahdisteluun. Aina on sanottu, että naisella on aina oikeus kieltäytyä seksuaalisesta kanssakäymisestä. Tätä täytyy edelleen kunnioittaa ja, jos se sovi, niin hakekoon olinpaikkansa muualta.

1 kommentti:

  1. Jos hallitus kieltää katupartiot, niin se varmasti sopii ihmisille. Samalla hallitus varmaan takaa turvallisen liikkumisen kaduilla. Turvallisuutta ei ole se, että rikkeistä ilmoitetaan poliisille, joka sitten tutkii ja tarvittaessa saattaa syylliset oikeuteen. Rikos on jo silloin tapahtunut ja syytön uhri kärsinyt. Pystyykö poliisi estämään ennalta tämän? Pelkästään Helsingissä tarvitaan satoja poliiseja kadulle partioimaan eikä yhtään ole luvattu! Luuleeko hallitus, että kansalaiset ovat täysin idiootteja?

    VastaaPoista