keskiviikko 27. tammikuuta 2016

JUMALANPILKKA


Otsikosta huolimatta, ei kristittyjen Jumalaa voi pilkata! Jumala itse pitää huolta omista pilkkaajistaan, sitä ei tarvitse uskovaisten tehdä. Sitä vastoin kristittyjä sekä kristillisyyteen uskovia ihmisiä pilkataan nykyisin aivan avoimesti ja varsinkin suomalaisilla tv-kanavilla. Tällaiseen halpa-arvoiseen pilkkaan on oikein erikoistunut MTV3.

Esimerkiksi suositussa Putous-ohjelmassa kristittyjen arvomaailmaa solvattiin oikein kunnolla. Uutta Enbusken ja kumppanien tulevaa ohjelmaa oikein lanseerataan nälvimällä Jeesusta. Minkälainen varsinainen ohjelma on todellisuudessa, kun mainonta on jo ala-arvoista. Huomattavaa on, että ihmisten tai ihmisryhmien pilkkaamiseen kiinnitetään paljon enemmän huomiota kuin kristillisyyteen ja sen pilkkaan. Ei sen paremmin viranomaiset kuin muutkaan paheksu tai tuomitse ollenkaan tällaista pilkan  lietsomista jotain uskontokuntaa kohtaan.

Merkille pantavaa on, että juuri kristittyjä pilkataan yleisesti ja etenkin julkisesti Suomessa. Esimerkiksi Espanjassa ei tällaista esiinny ollenkaan. Tosin Espanjassa ei pilkata muitakaan uskontokuntia. Niitä kunnioitetaan niin kuin muitakin ihmisarvoja.

Suomessa ollaan niin tavattoman "rohkeita", kun uskalletaan solvata joitakin. Miten mahtaisi rohkeus riittäisi esimerkiksi muslimien sekä heidän profeettansa ja muiden arvojensa pilkkaamiseen? Mielestäni kaikilla uskontokunnilla on samanlainen oikeus harjoittaa uskontoaan, kunhan se pysyy lain rajoissa. Siispä jätetään kaikki uskontokunnat rauhaan ja annetaan heidän noudattaa uskonnollista kutsumustaan. Tämä tietenkin koskee esimerkiksi islamilaisten suhtautumista kristittyjä kohtaan. Tämän ajattelutavan pitäisi toteutua myös muslimivaltioissa.

Raukkamaista on kuitenkin solvata kristittyjä Suomessa, joka on ollut kristitty valtio jo lähes tuhat vuotta. Toivoisin uskonrauhaa heillekin ja, että saavat elää ilman julkista herjaa esimerkiksi juuri valtiollisilla tv-kanavilla. Jos tämä ei onnistu muuten, olisi ehkä syytä miettiä oikeudellisia toimenpiteitä. Eihän voi olla niin, että joku ryhmä on jatkuvan pilkan kohteena vai miten on esimerkiksi joidenkin vähemmistöjen tai pakolaisten kohdalla? Mitä nämä suvaitsevaiset ja rasismin vastaiset ihmiset tähän sanovat? Ei ole vihapuhetta, eihän? Jos olisi muslimeista puhe, niin kyllä meteli nousisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti