perjantai 7. marraskuuta 2014

BRITANNIA - EU.N LOINEN

Britannia (ent. Iso-Britannia) on taas aiheuttanut harmaita hiuksia muille EU maille temppuiluillaan. Sisäpoliittisista syistä pääministeri Cameron keplottelee EU.n kustannuksella, että pystyisi säilyttämään konservatiivien valta-aseman. Tosin, ei Työväen puoluekaan pääse tästä puhtain paperin, mutta ei ole toki niin pahasti solmussa kuin konservatiivit.

Aikoinaan Margaret Thatcher vaati EU.hun liittymisen ehdoksi älyttömiä erivapauksia. Hän ilmoitti muun muassa, että "I want my money back"! Tämä piti sisällään sen, että Britannia ei minään vuonna maksa EU.lle enempää kuin saa takaisin. Britannia ei siis koskaan ole ollut nettomaksaja, vaikka sillä olisi ollut kuinka hyvät taloudelliset edellytykset siihen. Oikeastaan Britannia on saanut vielä enemmänkin kuin on maksanut, kun otetaan huomioon EU.n  tärkeät toimistot ja palveluksessa olevat henkilöt ansioineen. EU.n tärkeitä päättäjiä kuten ulkoministeri, ovat myös brittejä. Näistä kaikista tulee EU.sta melkoinen nettomaksaja Britannialle.

Nyt sitten Cameron haluaa lisää myönnytyksiä Britannialle entisten lisäksi, kun ei halua maksaa edes sitä olematonta jäsenmaksua, joka heille kuuluu. Kysymys kuuluu, kuinka kauan muut EU maat suvaitsevat tällaista peliä? Eikö muilla mailla ole sen verran ryhtiä, että vaativat Britanniaa samaan rintamaan tai irti EU.sta. EU.n maksamat tukiaiset kyllä kelpaavat, niistä ei olla valmiita luopumaan. On vain yksi ratkaisu riippumatta siitä, mitä Britannian kansanäänestys päättää ja se on täydellinen sitoutuminen sekä sopeutuminen muuhun EU.hun.

Britit esiintyvät muualla Euroopassa edelleen kuin maailman valtiaat. He eivät ole luopuneet mistään, alkaen vasemmanpuoleisesta liikenteestä mittayksiköihin. Ehdotankin, että EU.ssa otetaan yleisesti käyttöön  oikeanpuoleinen liikenne ja mittayksiköt. Tähän ei poikkeuksia myönnetä sopivaa siirtymäaikaa lukuun ottamatta. Sekään ei saa olla viittä vuotta pidempi. Autot, joissa ovat vääränpuoleiset hallintalaitteet voivat saada lisäaikaa hieman enemmän Britanniassa mutta manner Euroopassa ei yhtään viittä vuotta enempää. Oikeanpuoleisilla hallintalaitteilla olevia autoja ei saa rekisteröidä muihin maihin enää lainkaan. Pitäköön Britannia  sitten vastaavan oikeuden itsellään, siitä ei ole haittaa. Mittayksiköiden osalta on meneteltävä samoin periaattein.

Britannia on todellinen loinen ja vapaamatkustaja. Vanhaan brittiläiseen imperiumiin perustuva harhakuva on syytä poistaa, eihän meillä palvota enää Rooman imperiumiakaan. Jos tämä ei kelpaa, ehdotan Britannian kansallisuustunnukselle GB uutta merkitystä GOOD BYE! EU.n taloudellinen tilanne ja voimistuva eheytys ei kestä enää Britannian kaltaisia loisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti