keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

KARMEA RIKOS!


Taas kerran on syyllistytty hirveään rasismiin, kun ravintolan portsari oli erehtynyt teitittelemään asiakasta. Tämä olisi vielä muuten käynyt mutta asiakas sattui olemaan romani. Romanin teitittely ei sovi, koska romanit eivät teitittele itse ketään paitsi ehkä Linnan juhlissa, jos sielläkään.

Asian tekee todella vakavaksi se, että käräjäoikeus jätti syytteen nostamatta! Onko siis menty niin pitkälle, että oikeuskin on rasistinen? Teitittelyn kohde voi itse tehdä siviilikanteen mutta, kun on olemassa vaara, että kanteen nostaja häviää, niin kuka maksaa viulut? En tiedä tarkalleen mutta kai romaniväestöllä on oikeus maksuttomaan oikeudenkäyntiin hävitessäänkin. Vastaaja sitten voittaessaankin varmaan maksaa kaikki kulunsa. Voisihan tuota laajentaa siten, että vastaaja maksaa myös kantajan kulut vaikka voittaisikin jutun.

Seuraavissa oikeusasteissa ei kannetta varmaankaan käsiteltäisi, koska vastaajan rahat loppuvat jo alioikeudessa. Kanteen nostaja saisi siis vaatimansa korvauksen, koska se tulisi halvemmaksi kuin oikeudenkäyntikulut. Mitään merkitystä ei siis ole kuka voittaa jutun, koska etniset ryhmät kuitenkin voittavat taloudellisesti.

MOT! Kannattaa siis tarkoin miettiä, noudattaako äidin antamia käyttäytymisohjeita. Se voi tulla kalliiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti