torstai 10. joulukuuta 2015

NALLEN VAKUUTUS OY/AB


Nallella on oma vakuutusyhtiö, jonka pääasiallisena tehtävänä näyttää olevan vakuutettujen huijaaminen. Aikoinaan yhtiön nimi oli Sampo, joka sentään toimi korvausten suhteenkin paremmin. Meidän suomalaisten tunnus on fi. Tämän vakuutusyhtiön on sama vähän muunnettuna.

Omalle kohdalle sattui matkavakuutuksen perusteella tehty korvaushakemus. Hain aivan peruskorvausta matkan peruuntumisen vuoksi. Matkakumppanini sairastui vakavasti pari viikkoa ennen aiottua matkaa. Sairaus koitui sitten kaverini kohtaloksi ja hän menehtyi viisi päivää ennen kuin olisimme kotiutuneet matkaltamme.

Matka oli ns. omatoimimatka, johon oli ostettu lentoliput ja majoitukset erikseen. Tämä tietysti siksi, että neljän viikon matka Thaimaahan tuli maksamaan vain vähän yli 800 euroa! Tällä tavalla matka tuli siis todella edulliseksi. Onneksi, koska Nallen Vakuutusyhtiö ei korvannut senttiäkään, vaikka matkan peruuntumisen syy oli päivän selvä. Oikeastaan lopullinen korvauksen eväys perustui siihen, ettei matka alkanut Suomesta ja olisi päättynyt Suomeen. Selvityksessä kerroin, että matka alkoi kyllä Suomesta vaikkakin kaksi viikkoa ennen. Missään matkavakuutuksen ehdoissa ei mainittu, mikä on välilaskun enimmäismäärä. Samoin olin valmis käymään Suomessa silloin, kun yhtiö halusi.

Lopulta tämä fi-yhtiö ei suostunut edes selvittämään, mikä oli se lopullinen hylkäyksen syy. Pyytäessäni vastausta, tuli vain muutosilmoitus muuttuneeseen sähköpostiosoitteeseeni. Näitä ilmoituksiakin taisi tulla kaikkiaan kolme. Siis täysin hyödytöntä touhua. Hieno keksintö chattailu-palstakin oli samaa höpö höpö hommaa.

Miettiessäni tätä asiaa, totesin, että olipa hyvä, ettemme ehtineet lähteä tälle matkalle, sillä siellä ollessamme olisi korvaamattomuus tullut todella kalliiksi. Onneksi kaverillani oli matkavakuutus espanjalaisessa yhtiössä, joka sentään korvasi peruuntumisen asiallisesti. Onneksi Suomessakin on muita yhtiöitä, jotka ehkä paremmin vastaavat asiakkaidenkin korvaushakemuksiin. Törkeintä koko hommassa oli se, että muuttaessamme Espanjaan, kysyin nimenomaan matkavakuutuksen korvausehtoja. Yhtiön konttorista kerrottiin, että korvaukset maksetaan, kunhan vahinko ei ole sattunut Suomessa tai Espanjassa. Siis peruutusturvakin olisi tässä tapauksessa olisi pitänyt toimia.

Jatkossa täytyy miettiä, toimivatko omaisuusvakuutuksetkaan Nallen Vakuutuksessa. Kyllä on Nallenkin ideologian punalippu haalistunut 60-luvun vasemmistomarsseista. Eipä hänellä tietenkään ole koskaan ollut kunnon ideologiaa, kun oli rikkaasta perheestä eikä tarvinnut koskaan tehdä rehellistä työpäivää. Sitä vastoin ihmisten huijaaminen ja poliittisen paskan jauhaminen tuntuu olevan Nallella hyvin hallussa. Stalinista riistoporvariksi reitti tuntuu sujuneen oivallisesti. Vaikka olisi kullasta tehty arkku, ei se auta kuoleman jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti