tiistai 29. joulukuuta 2015

HYVÄVELIHALLITUS!


Onhan se toisaalta ymmärrettävää, että hallitus ja muut päättäjät paikkaavat omat taskunsa erilaisten etuuksien muodossa. Tätä kutsutaan yleensä korruptioksi. Espanjassakin sanotaan yleisesti korruptioksi tai lahjuksen ottamiseksi, jos päättäjä saa selvää taloudellista hyötyä, kun tekee "oikean" päätöksen. Suomessakin katsotaan paheksuvasti Etelä-Euroopan maihin, kun mainitaan sana korruptio. Ollaan siis valmiit tuomitsemaan, kun jossain muussa maassa paljastuu erilaista lahjontaa. Onko suomalaisilla sitten puhtaat jauhot pussissa, tässäpä kysymys?

Suomea on totuttu pitämään "puhtaana" maana väärinkäytöksistä puhuttaessa. Näin oli urheilunkin osalla Lahden doping-skandaaliin saakka. Kun totuus paljastui, oltiin aivan ihmeissään, miten tällaista on voinut sattua Suomessa? Myös hallitustasolla on tehty päätöksiä, jotka antaisivat aihetta epäillä joidenkin päätösten motiivia. Joskus tulee mieleen, että päätöstä tehtäessä, täytyy päättäjän olla totaalisen typerä tai, että hän päätöksestään taloudellista hyötyä.

Suomen nykyisen hallituksen touhut ovat nousseet esiin paljon aikaisempaa enemmän. Ennen oli joitain yksittäisiä tapahtumia mutta jo nyt uusi hallitus on noussut otsikkoihin yhä useammin. Viimeksi juuri tänään ministeri Berner selittelee Finavian epäselvyyksiä. Berner esittää taidokkaasti, että on veronmaksajien etu, jos asia tutkitaan perusteellisesti! Sitten silmiin osuu ministerin sanat "oikea foorumi"! Asia pitää käsitellä siis oikealla foorumilla eikä jonkun toisen asettamalla taholla. Tästä tulee mieleen, että "oikea foorumi" on Bernerin asettama taho eli todennäköisesti hänen asettamansa "työryhmä", joka on työstään vastuussa Bernerille. Berner tai hänen nimeämänsä taho tutkii ministeriin kohdistuvia syytöksiä! Tässä voisi sanoa, että laitetaan pukki kaalimaan vartijaksi. Lopputulosta ei tarvitse juurikaan veikkailla, vaan ministeri Berner todetaan täysin syyttömäksi kaikkiin Finavian epäselvyyksiin. Totta kai syyllinenkin pitää löytää ja hän on tietysti joku onneton alemman tason (tai muuten epäsuosiossa oleva) virkamies tai jopa useampi. Toivottavasti olen väärässä ja tehdään rehellinen tutkimus.

Nykyinen hallitus vilisee rötöksiin epäiltyjä ja/tai epäpäteviä ministereitä. Ihmettelen todella, jos Sipilän hallitus saa todella rakentavaa ja uudistavaa tulosta aikaan. Tähän saakka ollaan saatu aikaan vain yhteiskunnallista epäsopua ja sekaannusta. Sipilä rakentaa kovalla työllä muureja eri yhteiskuntaluokkien välille. On siinä taas melkoinen työ senkin pyykin pesemisessä tulevilla päättäjillä. Joissain tapauksissa on sanottu, että olisi yrityksen etu, jos joillekin maksettaisi "palkka kotiin"! Silloin ei ainakaan pääsisi tekemään vahinkoa. Nykyiselle hallitukselle pitäisi tehdä juuri näin.

Varmaan monet ovat ihmetelleet, kun viime vaalien jälkeen Perussuomalaisten kannatuksen pudottua alle puoleen, puheenjohtaja Soini on niin levollisen ja tyynen näköinen. Soinin oma toimet ovat siihen suurimpana syynä. Miksi hän sitten tekee niin, vaikka hyvin tietää puolueensa kannatuksen putoavan? Hyvävelihallituksen toimiin kuuluu, että Soini tekee niin kuin Sipilä ja Stubb sanoo. Korvauksena Soini saa hyvän viran tai muun työpaikan kuuliaisen hallitustyöskentelyn jälkeen, eikä joudu itse kärsimään puolueensa romuttamisesta.

Päättäjien ei tarvitse tehdä päätöksiä tehdessään kuin kaksi kysymystä? Tukeeko tehtävä päätös rehellistä yrittämistä ja rehellistä työntekoa? Mutta, kun jo kysyjäkin on itse epärehellinen, niin miten hän voisi edes tehdä noita kysymyksiä puhtaalla omalla tunnolla?

ONKO SUOMELLA VARAA TÄLLAISEEN PELLEILYYN MUTTA TOISAALTA SITÄ SAA, MITÄ TILAA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti