sunnuntai 4. lokakuuta 2015

EUROOPAN PAKOLAISET

PAKOLAISONGELMA!

 
Tänä vuonna on pakolaisongelma oikein todella räjähtänyt käsiin. Siinä mielessä tämä on Euroopan ja lähinnä EU.n kannalta katsoen vaikeaa, koska EU elää taloudellisesti historiansa vaikeinta aikaa. EU.lla on jo omasta takaa rajuja kustannusnousuja jäsenmaidensa ongelmien takia. Lisäksi maailmantalous rämpii omalta osaltaan ja vaikeuttaa EU.n vientiteollisuuden pärjäämistä.
 
En voi olla pohtimatta, että pakolaisryöppy on jotenkin alkanut näistä samoista syistä. Vaikka pakolaiset ovat lähtöisin juuri Lähi-Idästä, ei se välttämättä pois sulje myös sinne heijastuneita talousvaikutuksia. Tietysti alueella käydään erilaisia sotia joko virallisesti tai ei mutta ajatellaanpa, että sitä on tapahtunut vuosia ja jopa vuosikymmeniä. Miksi juuri nyt siellä on turvattomampaa, herää kysymys? Pakolaisuutta nimittäisin tässä yhteydessä paremminkin kansainvaellukseksi, jollaista on ollut aikaisemminkin esimerkiksi Rooman imperiumin aikaan tuhoisin seurauksin. Uudet tulijat uusine moraali- ja tapakäsityksineen ovat tallanneet alleen alkuperäisväestön kulttuurin. Näin tapahtunut Amerikassakin, kun alkuperäisväestö käytännössä hävitettiin kokonaan. Henkiin jääneet jäivät "uudisasukkaiden" sorron alle.
 
Historiasta ei tällä kertaa tuon enempää, koska meillä on akuutti ongelma nyt pakolaisten kanssa. Tästä on tehty jotenkin tarkoituksella kulttuuriin liittyvä vastakkainasettelu ainakin Suomessa. Ongelma on kuitenkin paljon raadollisempi ja käytännönläheisempi. Meillä halutaan peittää taloudelliset kustannukset rasismin alle. On todella helppo syyttää pakolaisvastaisuus  rasismin ja fasismin viittaan. Et siis voisi missään olosuhteissa vastustaa hallitsematonta maahanmuuttoa leimaamatta samalla itseäsi. Voiko olla pahempaa lietsontaa kansanryhmää vastaan kuin tuollainen nimittely, joka on kyllä törkeyden huippu.
 
Ihmisille on tehtävä selväksi, että taloudellinen vastuu pakolaisista kaatuu tavallisille veronmaksajille. Jos lapsesi haluaa uuden älypuhelimen, on sinun sanottava, ettei se käy, koska pakolaislapsi on etusijalla. Vanhuksille täytyy kertoa, että hoitopaikkoja ei ole, koska kaikki paikat tarvitaan pakolaisille jne. Tällainen läpinäkyvyyshän on nyt juuri tavoitteena. Kun avustuksista puhutaan, saavat pakolaiset paremmat tulot kaikkine etuineen kuin  minimituloinen suomalainen. Jos pakolainen tulee väärin perustein Suomeen, häntä ei palauteta vaikka teko olisi tahallinen. Samoin menetellään lainrikkomuksen kohdalla. Näitä esimerkkejä on pilvin pimein.
 
Täällä Espanjassa ei, ainakaan vielä, toimita tuolla tavoin. Täällä ei automaattisesti anneta rahaa, vaan Espanjassa annetaan vain turvapaikka. Näin pitäisi Suomessakin tehdä. Ihmeelliseltä tuntuu, että pakolainen tulee läpi Euroopan Suomeen ennen kuin tuntee olonsa turvalliseksi. On meillä hieno maa vai olisiko sittenkin kysymys elintasopakolaisista, jotka hakevat vain ilmaista hyvinvointia muiden (tyhmien) kustannuksella. Jos tällainen totuus tekee kipeää, niin voi voi.
 
Ennen kuin tuomitsette kirjoitukseni, niin miettikääpä, onko tämä vihapuhetta? Jos on, niin kyllä on totuus ja sananvapaus mennyt huonoon jamaan. Toisaalta te, jotka tuomitsette minut, pistätte oman päänne pensaaseen, ettekä halua tunnustaa totuutta.
 
EU.lla on vain yksi mahdollisuus. Sen täytyy tarjota turvapaikka lähimmässä mahdollisessa paikassa. Tämän paikan maalle annetaan taloudellista tukea. Mieluummin paikan tulee olla saman kulttuurin piirissä kuten Saudi Arabiassa tai Turkissa. Pakolaisleireiltä voidaan hakea kiintiöpakolaisia, jos heillä on todettu pakolaisstatus. Omin päin Eurooppaan tulleet pitää käännyttää automaattisesti takaisin. Itse voitte nähdä, etteivät nämä ns. pakolaiset ole todellisia pakolaisia. Jos heillä on vielä varaa narista majapaikoista tai ruoasta, ollaan kyllä kaukana ihmisistä, jotka hakevat itselleen turvaa kotimaansa väkivallalta. Riittääkö muuten tuon toteamiseen pakolaisen oma sana ilman mitään todistetta. Kyllä on herkkäuskoista touhua.
 
On tietysti humaanisempaa auttaa paremmassa asemassa olevaa ulkomaalaista kuin kotimaan hädässä olevaa. Olenko ihan hakoteillä? Kommentoikaa!

1 kommentti:

  1. Eipä tässä ole kulunut montakaan päivää, kun sattuu ja tapahtuu. Tavalliset ihmiset ovat tajunneet jo useita vuosia, että pakolaisongelmassa on lähtenyt mopo lapasesta. Nyt tämä ongelma on yllättänyt Euroopan päättäjät kuin syksyn liukkaat suomalaiset autoilijat.
    Yhtä asiaa ihmettelen todella paljon! Täytyykö pakolaisen painella samaa vauhtia Euroopan äärirajoille, tajutakseen olevansa turvassa? Tarkemmin asiaa seuranneena, olen huomannut pakolaisten kertovan, ettei heille kelpaa mikä tahansa maa. Kysymys, ollaanko tällöin hakemassa turvapaikkaa vai ihan jotain muuta? Miksi tänne Espanjaan ei tunge pakolaisia, vaikka se on paljon lähempänä kuin esimerkiksi Suomi? Pakolaisten henkilödokumentit puuttuvat hyvin usein. Jäljempänä on ilmennyt, että ne on hukattu tarkoituksella.

    Jos on ilmennyt, että on tahallaan annettu vääriä tietoja, syyllistytty rikoksiin tai taustalta löytyy matkan kustantajana ISIS tai vastaava, ei pakolaisstatusta saa myöntää, vaan palautus välittömästi. Palautus tehtävä esimerkiksi isoilla rahtilaivoilla, joihin saadaan paljon ihmisiä mahtumaan. Ei pitäisi olla vaikeaa, jos päättäjinä ovat Euroopan suurimpien maiden päättäjät!

    VastaaPoista