lauantai 17. tammikuuta 2015

NETTIPOKERIA

NETTIPOKERIA


Tuttu sana mutta tässä yhteydessä en tarkoita varsinaista netissä tapahtuvaa pokerin peluuta. Keskityn tässä käsittelemään korttien sijasta lähinnä nettioperaattorien valintaa.

Tuntuu siltä, että yhä enenevissä määrin kaikki Internet-operaattorit lupaavat yhtä hyvää ja kahta kaunista. Luvataan esimerkiksi toimivia yhteyksiä kaikkiin kohteisiin ja vielä valtavilla nopeuksilla sekä tietenkin uskomattoman halvalla. Vanha sanonta on, että jos joku asia tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, niin näin se myös on. Sokerikuorrutuksen alta ei löydy mitään tai ainakin aivan muuta kuin pitäisi.

Pieni tarina tähän väliin. Jos menen huoltoasemalle ostamaan polttoainetta ja maksan 40 litrasta 50 euroa, kaupan pitäisi olla aivan selvä. Maksan sovitusta polttoainemäärästä sovitun hinnan. Jos kuitenkin tapahtuisi niin, että maksan etukäteen 50 euroa mutta saankin polttoainetta vain 20 litraa ja senkin pienissä erissä, niin eikö jotain ole pahasti pielessä? Kaiken kukkuraksi en tiedä koskaan, milloin ja kuinka paljon kerrallaan saan. Tämä muistuttaa sota-ajan korttikauppaa, jolloin jotain sai joskus mutta oli kuitenkin reilua maksaa vain siitä mitä sai. Jatkan tätä juttua vielä tarkentamalla, että sain siis polttoainetta silloin tällöin 25 euron edestä mutta myöhemminkään ei loppua polttoainetta tullut mutta täysi maksu pidettiin eikä sitä mitenkään hyvitetty.

Kamala esimerkki mutta Internet-operaattorit toimivat näin. Ne vaativat suoramaksun joka kuukaudelta mutta katkovat yhteyksiä lyhyempiä ja pidempiä aikoja syytä ilmoittamatta. Jos tämä olisi satunnaista mutta kuukaudesta toiseen tapahtuvana ärsyttävää puuhaa. Olen laskenut, että nykyinen operaattorini JAZZTEL on minulle velkaa toimittamattomina palveluina lähes 300 euroa ja lisäksi aiheuttamastaan haitasta työssä ja tarvitsemastani avusta yli 500 euroa. Olen joutunut käyttämään ystävien apua saadakseni välttämättömät asiani hoidettua. Lisäksi säännölliset artikkelini ja kolumnini espanjalaisiin ja suomalaisiin lehtiin ovat pahasti myöhästyneet tai jääneet kokonaan pois.

Aikaisemmat operaattorit kuten TELEFONICA (MOVISTAR) on syyllistynyt suorastaan räikeään petokseen vaatimalla sopimuksen purkamisen jälkeen puhelinmaksuja minulta numerosta, joka ei ollut edes käytössäni. Siis tuulesta vain temmattiin, että jospa kundi maksaisi jonkun toisen rästimaksun. Tätä vaatimusta tehostettiin vielä uhkauksella oikeustoimista.

Onhan näitä operaattorien virheitä tapahtunut Suomessakin mutta ei kuitenkaan samassa määrin kuin täällä Espanjassa. Suomessa sentään tulee operaattorin asentaja tutkimaan veloituksetta vikaa mutta Espanjassa ei. Suomessa joutuu asiakas kyllä maksamaan, jos vika on asiakkaan laitteissa mutta palvelu on aika nopeaa useimmiten.

Jos joku löytää täältä Espanjasta rehellisen ja moitteettoman Internet-operaattorin, niin minä näytän hänelle Jari Sillanpään tyttöystävän.

6 kommenttia:

  1. Väinöä taitaa kovasti tuo homoseksualismi kiinnostaa! Olisiko vähän sinne päin vetoa? Liittyykö Jari Sillanpään suhteet jotenkin espanjailaisiin operaattoreihin ja herra Karjalaisen niiden kanssa tekemiin sopimuksiin? Jos jatkossa herra Karjalainen vaan esitteli omat poikaystävänsä täällä niin olisi kaikilla paljon hauskempaa.

    VastaaPoista
  2. Joo, ei mulla ole mitään Jari Sillanpäätä vastaan. Hän vaikuttaa fiksulta, kun ei koko ajan melskaa homoudestaan. Tuossa aiemmassa kirjoituksessani vain totesin, että pienet on Suomen murheet, kun homolaki meni kaikkien muiden yli ja nyt ihmetellään, kun on pitkälti toista sataa lakiesitystä käsittelemättä. Älkää sotkeko ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa näihin homojuttuihin. Itse olen sanonut, että olen katoavaa luonnon varaa, kun kuulun heteroihin. Minun jäljiltäni ei tyhjää kaappia jää. Ja sitten homoille tiedoksi, että he harjoittavat seksuaalista ahdistelua ahdistellessaan heteroja myös VERBAALISESTI. USKALLATKO WOLFGARDEN TULLA OMALLA NIMELLÄSI ESIIN VAI AJELETKO VAIN PIMEILLÄ VALOILLA? Olisi meilläkin sitten tosi hauskaa lueskellessamme tekstejäsi.

    VastaaPoista
  3. Kysymys ei ole uskalluksesta laittaa nimeä tähän vaan siitä, että blogisti keskittyisi henkilön ruotimiseen asian sijasta. No, asiaahan hän ei ruodi nytkään vaan omia ennakkoluulojaan levittelee totuutena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, totuushan on useimmiten se oma maailmannäkemys. Toki syyllistyn itsekin siihen mutta olen aina uskaltanut asettaa sen myös muiden arvosteltavaksi, kuten tässäkin yhteydessä voidaan havaita. Samalla sanon tässä ja nyt, että en väitä missään tapauksessa olevani vain oikeassa ja muut väärässä. Sellaiseen ylimielisyyteen ei ole varaa mutta siitä olen ylpeä, että pystyn avoimeen keskusteluun. Siksi olisikin mielenkiintoista nähdä muidenkin aloitteellisia näkemyksiä ja arvioida sekä verrata niitä omiini. Pelkällä toisten arvostelulla ei itse opi mitään. Toisaalta eivät asiat ja henkilöt ole läheskään aina toisistaan irrallisia asioita.

      Poista
  4. Kerran vielä: Blogisti ei edes voi olla oikeassa tai väärässä sellaisessa asiassa mikä koskee ihmisten tasapuolista kohtelua lain edessä. Tietysti hän voi vaatia, että osaan suomalaisista sovelletaan eri lakia kuin valtaosaan kansalaisistamme. Tällaisia lajittelevia valtioita ovat esim. Israel (ei-juutalaiset), Saudi-Arabia(naiset, ei-muslimit), monet Afrikan maat(homoseksuaalit). Tähän valtiojoukkoonko meidän pitäisi kuulua? Eikö olisi vaan helpompaa kunnioittaa ihmisten tapaa olla ja elää vaikka se ei omaan pirtaan ihan sopisikaan?

    Ihmiset on usein blogistin jutuissa ihan irrallisia kuten vaikkapa Jari Sillanpään tyttöystävä!. Tai minun persoonani, jolla ei ole mitään tekemistä espanjalaisten operaattorien kanssa! Tai on hieman, asunhan Torreviejassa.

    VastaaPoista
  5. Tarvitsetko lainaa? Tässä on mahdollisuus taloudellisissa ongelmissa oleville ja niille, jotka haluavat taloudellista kohoamista elämässään, annamme lainan erittäin kohtuullisella korolla, annamme kaikenlaista lainan velkaa, yritysluottoa, sairaanhoitolainaa, asuntolainaa, opiskelijaa laina jne. auttamaan kansaa taloudellisesta stressistä. Yrityksen nimi: PLUTO CREDIT FINANCE HOME. Ota meihin yhteyttä tänään
    Sähköpostiosoite: plutocreditfinancier@gmail.com
    Mitä: +18474539904

    VastaaPoista