keskiviikko 28. tammikuuta 2015

 
 
BLOGIT
 
Tämä on nykyään usein vastaan tuleva asia. Blogisteja pidetään usein täysin joutavanpäiväisinä jaarittelijoina mutta joitain arvostetaan hyvinkin paljon. Jotkut blogistit tekevät hommaansa ihan ansiotyönä saaden siitä parhaimmillaan useiden tuhansien kuukausitulot. Itse kirjoitan blogeja ihan nettipäiväkirjana, joten ne sisältävät erilaisia tapahtumia, kokemuksia ja myös näkemyksiä eri elämän alueilta.
 
Blogit ovat usein tarkoitettu vain tietylle ryhmälle, jonka tietää jo etukäteen ajattelevan itsensä tavoin. Parhaan tienestin tekevät käyttävät ja esittelevät runsaasti erilaisia tuotteita, joista tuotteiden edustajat maksavat korvauksia sivustolla käynnin mukaisesti. Itse olen alun perinkin lähtenyt julkaisemaan avoimesti blogini eikä niillä ole minkäänlaista tienestin tavoittelua.
 
Omatkin blogini käsittelevät asioita kokemusperäisesti, eri tietolähteistä saatuna tai elämänkatsomuksellisesti. Varsinkin viimemainitut eivät ole lainkaan objektiivisia vaan hyvinkin subjektiivisia näkemyksiä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö monet lukijani olisi samaa mieltä mutta ei läheskään kaikki. Tavoitteeni on kuitenkin herättää keskustelua ja kannanottoja käsiteltyyn aiheeseen. Tarkoitan tässä nimenomaan käsiteltyä aihetta enkä jotain tekstistä poimittua yksityiskohtaa. Pelkkä saivartelut jostain detaljista ei palvele ketään, ei edes kommentin kirjoittajaa. Keskustelu sortuu helposti sivuraiteelle ja varsinainen asia jää huomiotta. Jatkossa toivon edelleen kommentteja, jotka käsittelevät asiakokonaisuutta. Oma lukunsa ovat sitten tosiasioita käsittelevät blogit, joissa ei ole lainkaan tai hyvin vähän omia kannanottojani.

2 kommenttia:

  1. Kiinnostavaa. Minulla on vahva käsitys, tämä on yksi niistä blogeista, joissa tosiasiat ja kirjoittajan mielipide menevät iloisesti sekaisin. Tosiasiasta tulee helposti kirjoittajan mielipide ja mikä inhottavinta, kirjoittajan mielipiteestä tosiasia. Onneksi järjissään oleva lukija osaa kyllä erottaa nämä toisistaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Halusin vain välittää omat blogistiset lähtökohtani. En muuten usko, että kukaan pystyy absoluuttisesti kertomaan tosiasioita niin, ettei siinä näy myös kirjoittajan mielipide. Minäkään en edes pyri siihen. Halusin vain valottaa edes hieman omia lähtökohtiani. En ole törmännyt muuten monenkaan toisen kirjoittajan vastaavaan selvitykseen. Sanon vielä kerran, että minun kirjoitukseni eivät ole läheskään aina absoluuttinen totuus mutta kyllä niistä aina yleensä huomaa, mikä on selvästi mielipiteeni. En edes halua sitä salata, päin vastoin. Eli olen ja haluan olla samaa mieltä kanssasi siitä, että "järjissään oleva lukija osaa kyllä erottaa nämä toisistaan".

    VastaaPoista