maanantai 20. helmikuuta 2017

MEDIA

Jotenkin on viime päivinä ja varsinkin Trumpin presidenttikauden heti alkaessa noussut esiin median asema demokraattisissa yhteiskunnissa. Olemme tottuneet siihen, että diktatuureissa vapaasta mediasta ei ole tietoakaan. Kaikki tiedotusvälineet ovat valtaapitävien hallussa. Kaikki muut mediat tukahdutetaan nopeasti. Usein ne joutuvat siirtämään toimintansa "maan alle" mutta tekijät saavat silti pelätä henkensä puolesta. On suorastaan ihme, että totuuden palo antaa rohkeutta toimia vaikeissa olosuhteissa.

Trump pyrkii vauhdilla tukahduttamaan, ei vain USA.n , vaan koko maailman vapaan tiedonvälityksen. Hän noudattaa taktiikkana sodankäynnistä tuttua "salamasotaa"! Nopealla rynnäköllä vaiennetaan valmistautumaton vastustaja. Kun vastustaja on nujerrettu, tulee tilalle hallinnon yksi ja ainoa media, joka julistaa valtaapitävien oikeutuksen kaikkiin pöyristyttäviinkin tekoihin. Trumpin kohdalla voidaan ottaa liian kevyesti nämä hyökkäykset, sillä ei ole mitenkään varmaa, että vapaata mediaa enää kauan on ja demokratia on tätä kautta vakavasti uhattuna.

Kolmekymmentäluvulla Hitler onnistui tekemään tehokkaasti juuri median ja demokratian tehottomiksi väittämällä niitä tiettyjen saksalaisvastaisten anarkistiryhmien provokaatioksi. Trump käyttää samaa metodia omassa hallinnossaan. Voidaan perustellusti sanoa, että Hitlerin opit ja fasismi ovat hyvällä alulla USA.ssa. Muu maailma seuraa kuin kiltti koira näitä törkeyksiä pistämättä rikkaa ristiin vastustaakseen. Tulee mieleen Englannin pääministeri Chamberlain, joka saapui Lontooseen kuin voittaja ilmoittaessaan sopimuksesta Hitlerin kanssa. Mutta miten sitten kävikään, tiedämme nyt varsin hyvin.

Vladimir Putin on todellinen hengenheimolainen Trumpin kanssa. Putin on jo onnistunut vaientamaan kaiken vastarinnan ja opposition Venäjällä, joten tässä ovat oikein veljekset löytäneet toisensa kuten Hitler ja Mussolini sekä miksi ei myös Japanin keisari. Onhan näitä diktaattoreja ollut koko ajan maailmassa mutta heillä ei ole ollut sellaista taloudellista eikä varsinkaan sotilaallista valtaa kuin edellä mainituilla.

Suomessakin on ollut sortoaika vaikka olemme olleet itsenäisiä. Varsinkin kolmekymmentäluvulla riehunut Lapuan Liike toimi valtaapitävien siunauksella. Silloin työväestöä ja varsinkin vapaata mediaa kohdeltiin avoimen väkivaltaisesti. Opposition lehdistön toimituksia ja painoja tuhottiin sekä toimittajia "muilutettiin" ja pahoinpideltiin. No, onneksi tämä aika on ohi vai onko? Sipilän hallituksen aikana on noussut samanlainen fasistinen järjestys! Sipilä haukkuu median ja pyrkii rajoittamaan sen vapaata toimintaa. Kaikenlainen arvostelu tuomitaan ja estetään. Parhaiten tämän on havainnut YLE.n toiminnan sabotoinnista. Eri mieltä olevat toimittajat vaiennetaan tavalla tai toisella. Toimittajia erotetaan tai savustetaan pois. Lehdistöä painostetaan monin Hallituksen teoin, jotka hankaloittavat ja rasittavat niiden toimia.

Mitä eroa on Trumpilla ja maanjäristyksellä? Maanjäristyksen jäljiltä jää jotain ehjäksi! Vapaa maailma saa tällä tiellä alkaa valmistautumaan demokratian jääkauteen! Trumpilla on maailman vahvin ydinasearsenaali. Hän tulee epäröimättä käyttämään sitä, jos kokee olevansa henkilökohtaisesti uhattuna. Amerikan edulla ei ole mitään merkitystä tuossa tilanteessa. Jääkausi saattaa siis olla mahdollista myös kirjaimellisesti. Toivottavasti ennustukseni ei toteudu!!!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti