sunnuntai 26. helmikuuta 2017

HEJA NORGE!

Hiihdon mm-kisoja seuratessa on taas tullut monenlaisia ajatuksia norskeista. Aikaisemmin totesin jo norjalaisten puhtauden dopingista mutta jälkeenpäin käsitykseni ovat vain vahvistuneet. Ensinnäkin on jännää, että Norjan hiihtoliitto antaa mitättömiä kilpailukieltoja kärähtäneille hiihtäjilleen. Se on niin järjestelmällistä toimintaa, että norjalaisille hiihtäjille olisi annettava vastaava totaalinen kilpailukielto kuin venäläisille yleisurheilijoillekin. Sellainen hyssyttely ja anteeksianto omille urheilijoille on minusta koko Norjan valtion hyväksymää toimintaa. Menestyminen on tärkeämpää kuin se, miten tulokset saavutetaan.

Katsellessani taas kerran Maarit Björgenin "pussihousuja" tulee mieleen, minkälaista kaurapuuroa hän on syönyt. Toisaalta Maaritin pitäisi ehkä kilpailla miesten sarjassa. Niin, onkohan hänen "varustuksensa" edes naisen? Maaritillehan on sallittu ainoana maailmassa sellainen astmalääke, joka on kaikilta muilta kielletty vaikka hänellä ei ole edes astmaa!!!! Maaritille ei varmaan ole tehty yhtään doping-testiä harjoituskautenaan mutta ei varmaan muillekaan norjalaisille.

Tänään norskit kunnostautuivat myös mömmöjen  käytön lisäksi erittäin epäurheilijamaisiksi, kun Iversen taklasi Niskasen kumoon. Siinä oli kai tarkoitus vain kiilata Niskasen eteen mutta Iivo oli niin nopea, että Iversen kaatui itsekin ja menetti samalla varman hopeamitalin. Jos Norja olisi toiminut urheilijamaisesti, olisi Norjan hiihtoliitto pyytänyt Suomen hiihtoliitolta julkisesti anteeksi. Iversenin olisi myös pitänyt henkilökohtaisesti pyytää julkisesti anteeksi Samilta ja Iivolta. Tämä olisi ollut reilua ja urheilullista. Iversenin olisi kuulunut saada myös sanktioita omalta liitoltaan mutta saikin vain sen myötätunnon, joka olisi kuulunut suomalaisille. Iversen itkeskeli kilpailun jälkeen mutta ei tekoaan, vaan sitä, ettei teko onnistunut hänen suunnittelemallaan tavalla. Norjalaiset ovat niin surkeaa sakkia, että heille olisi sopinut sekin, että Norjan huoltajat olisivat suorittaneet tuon taklauksen.

Milloinkahan saadaan FIS putsattua norskeista? Siitä voisi aloittaa hiihtourheilun tervehdyttäminen ja saneeraus kansainvälisessä toiminnassa. Norjalaiset voisivat sitten tehdä kansallisessa toiminnassaan, mitä tahtovat. Luulenpa, että Lahden kisojen koko norjalaistörkyä ei ole edes vielä nähty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti