tiistai 18. lokakuuta 2016

PUHTAAT NORJALAISET

Lahden doping-jupakan  yhteydessä ja jälkeenkin ovat norjalaiset julistautuneet puhtaiksi urheilijoiksi. Puhtaudella en tässä sitä, että norjalaiset peseytyvät ahkerammin, vaikka voivathan he senkin tehdä. Peseytyminen ei kuitenkaan ole kiellettyä, ainakaan toistaiseksi.


Nyt sitten norjalaiset ovat ryhtyneet kilpasille Venäjän kanssa siinä, että kyllä heilläkin osataan. Venäjä tekee vain käryistä heihin kohdistuvan ajojahdin ja poliittisen pelin. Norjalaisilla on taas toinen taktiikka. He ovat kuin "kusi sukassa" aivan hiljaa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Lahden sotkun yhteydessä silloinen Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja Petäjä selvitteli ja pahoitteli asiaa naama punaisena. Norjalaisten käryjen yhteydessä ei ole kuulunut muuta kuin lääkärin muka ottama vastuu asiasta. Se on aivan yhtä naurettavaa kuin Vainion talkkarilta saama doping. Aino-Kaisa Saarinen toi näytille huulirasvan, jossa kiellettyä ainetta oli. Sokeakin näki selvän varoituksen, että kyseessä on kielletty doping aine. Täten ei Theresa Junghaugin kannata selitellä ja vetäytyä lääkärin selän taakse muka tietämättömänä.


Norjalaisilla alkaa näköjään ote lipsua, kun käryjä alkaa tapahtua. Hehän ovat olleet koko ajan tietoisia kielletyistä aineisto jo etukäteen, koska WADA.n johdossa on koko ajan norjalaisia. Tätä kautta norjalaiset ovat voineet varautua hyvissä ajoin tarkastuksiin.


Tosiasiassa norjalaiset ovat käyttäneet kiellettyjä aineita vähintään yhtä paljon kuin muutkin. Sen paljastaminen on olut vain työlästä erinomaisen peittelykyvyn ansiosta. Muutenhan ei voida selittää mitä ihmeellisimmistä syistä johtuvia poisjäämisiä kilpailuista tai niiden keskeyttämisillä. Näin on taattu rauha harjoittelu kiellettyjen aineiden vaikutuksen alaisena valmistauduttaessa kauden tärkeimpiin kilpailuihin. Maarit Björgenkin on saanut ihmeellisen oikeuden käyttää astmalääkettä, joka on kaikilta muilta kielletty dopingin takia. Vaikka astmaa ei edes olisi, on lääkkeen ottaminen sallittua, käsittämätöntä.


Ainoa asia, jolla norjalaiset saadaan ehkä ruotuun, on pistää heidät erityistarkkailuun kotimaassaankin koko ajan. Vaikka näin ei tehtäisi, tulemme näkemään jo tulevana kautena norjalaisten menestyksen taittuvan, koska nyt heitä ei päästetä kuin "koira veräjästä". Norjalaiset tukin uskaltavat tiukan tarkkailun alaisina riskeerata kuten aikaisemmin. Näinhän kävi suomalaisillekin Lahden kisojen jälkeen.


Ihmetellä täytyy, jos saadut rangaistukset ovat vielä paljon pienemmät kuin muilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti