tiistai 29. huhtikuuta 2014

VENÄJÄN PAKOTTEET

Onpas melkoista näpertelyä nuo Venäjän pakotteet. Putinin lähipiirin ja muun Venäjän johdon matkustuskiellot ovat täysin merkityksetön painostuskeino näille piireille. Niin kauan kuin Putinilla on melkoinen kansan suosio, eivät nuo seikat juuri vaikuta.

EU.n ja USA.n sekä muidenkin maiden ainoa painostuskeino on viisumisulku kaikille venäläisille! Ensimmäinen kuukausi tätä ja sen jälkeen kaikkien jo myönnettyjen viisumien lopetus! Kun venäläisten oleskelu kaikkialla muualla maailmassa estetään, alkaa kansansuosio hiipua nopeaa vauhtia. Tavallinen venäläinen ei kauaa katsele tuon kaltaisia rajoitteita tyynesti. Ensiksi vihat saa tietysti Venäjän ulkopuoliset maat mutta kovalla kampanjalla viha kanavoituu oikeaan kohteeseen. Putinista voisi tarjota myös tapporahan, jolloin hän ei uskaltaisi enää liikkua missään ilman vahvaa vartiointia. Tämä olisi tietysti se viimeinen keino, eikä sitä voisi tarjota mikään maa suoraan mutta bulvaanin välityksellä mikä tahansa taho.

EU.n pitäisi pikimmiten myös estää kaikki venäläisten kiinteistökaupat alueellaan. Tämä pitää tehdä joka tapauksessa. Myös venäläisten muunlainen omistus on tehtävä vaikeaksi tai mahdottomaksi ja luotonanto sekä kaikki virallinen asioiden käsittely niin vaikeaksi, että se on käytännössä mahdotonta.

Venäläiset huseeraavat esimerkiksi täällä Espanjassa kuin Euroopan omistajat. Riehuvat ja häiriköivät kännipäissään miten tahtovat. Miten kauan tuollaista pitää sietää? Venäjän johto ruikuttaa ulkomaista talousapua mutta heti perään ollaan uhoamassa aseiden kanssa. Tämä Ukrainan tilanne vain kärjisti jo olemassa olevan asetelman.

Tietysti muu Eurooppa kärsii ensin alkuun näin rajuista toimista mutta pidemmän päälle siitä on taloudellistakin hyötyä. Venäläinen omistus pitää voida pakkolunastaa jollakin muodollisella summalla ja siitä koituva hyöty käytetään muun talouden kohentamiseen sekä Venäjän vahinkojen korvaamiseen. Jos vahingot ovat suuria, ei korvata mitään. Jos Venäjä menee niin pitkälle, että katsotaan syntyneen sotatilan, pitää Venäjän kansalaiset internoida. Tämähän on perinteinen tapa hoitaa asiat vihollismaan kanssa. Todistettava Ukrainan miehittäminen on jo selkeä sodan julistus.

Ukrainan hallituksen tulee heti hakea NATO-jäsenyyttä ja se tulee myöntää taannehtivasti, jolloin NATO-protokollat suojaavat myös aiempia interventioita. Suomen pitää tehdä sama välittömästi. Ei saa jäädä odottelemaan ensin, että tulee turpaan, vaan nopeata ja tehokasta toimintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti