keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

ESA SAARINEN

Oli huolestuttavaa, että joku joutuu puukotuksen uhriksi ja vielä julkisella paikalla. Väkivalta ei ole missään muodossa koskaan hyväksyttävää. Sekin, että ei pidä jostain henkilöstä, ei voi olla perusteltu syy minkäänlaiseen laittomuuteen.

Esa Saarinen on ollut julkisuudessa, eikä vähiten omasta halustaan, jo vuosikymmeniä. Hän on ollut ilmiö mutta ei ollenkaan aina positiivinen. Saarinen on ollut lukuisissa luentotilaisuuksissa kutsuttuna luennoitsijana. Kun on kysymys tällaisesta julkisuuden henkilöstä, ei se ole lainkaan ihmeteltävää. Sitä vastoin on ihmeellistä, että vuodesta toiseen Saarisen vähättelevä ja kuulijoitaan halveksiva asenne vetää puoleensa. Onkohan suomalaisilla suorastaan halua tällaiseen? Kun Saarisen arvokkaat, ei sisällöltään vaan hinnaltaan, olevat luennot ovat huippuluokkaa, täytyy olla joko rikas, julkisuushakuinen tai molempia. Usein Saarisen luennot pitävät sisällään omaan vaimoon tai merkittäviin yrityksiin kuten Nokiaan kuuluvaa itsekehua, ei ihme, että monet kuulijat kyllästyvät tällaiseen. Jos tuo edellinen olisi edes pienenä osana luennosta, voisi kai asian ymmärtää mutta pääsisältönä aivan käsittämätöntä.

Voihan olla, että tuon puukotuksen tekijäkin on joku Esan kehuskeluun tympääntynyt opiskelija. Ehkä rikostutkinta tuo aikanaan valaistusta asiaan. Eräs opiskelija on ottanut ainakin Saarisen opit täydestä ja noudattaa niitä uskollisesti. Pekka Himanen on ollut kuulemma tämän filosofimme oppilaana! Jälki kyllä näkyy, kun Himasesta tehtiin Valtakunnan airut kaikessa viisaudessaan. Kyllä Esa nyt hykertelee käsiään, kun hänen oppilaansa on näin erinomaisessa arvostuksessa. Minusta niin Saarinen kuin Himanenkin ovat varsinaisia itsensä kehujia ja suomalaisia turhapuroja sanan täydessä merkityksessä. Haluaisinpa nähdä nämä pellet verbaalisessa kaksintaistelussa todellisten intellektuellien kanssa. Voisi siinä teennäinen ja väkisin rakennettu julkisuuden viitta rapistua pahan kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti