tiistai 17. maaliskuuta 2020

KORONAVIRUS


KORONA VIRUS


Lapsena pelattiin Koronapeliä mutta se ei ole mitään sukua otsikolleni. Olin tosin vaatimattomasti sanottuna aika hyvä siinä pelissä. Tämä virus on sitä vastoin aika vieras kaikkine ongelmineen. Siitä huolimatta yritän osaltani laittaa omankin lusikkani tähän soppaan.

Ensimmäinen havainto on, että kuinka haavoittuvainen nyky-yhteiskunta on poikkeukselle tilanteelle. Tämä olisi hyvä muistaa normaalitilanteessakin. Aina vain pähkäillään arkista puuhailua ikään kuin mikään ei häiritsisi sitä  missään eikä koskaan.

Olen tällä hetkellä Espanjassa mutta seurannut tiiviisti Suomenkin tilannetta. Tässä yhteydessä on hyvä vertailla eri maiden suhtautumista tähän pandemiaan. Näkövinkkelit poikkeavat vielä melkoisesti riippuen ammatillisuudesta. Työnantajat ja työntekijät ovat kyllä todella hienosti löytäneet yhteisymmärryksen silloin, kun sitä todella tarvitaan. On selvää, että terveydenhoidon ihmiset katselevat ongelmaa erilailla kuin muut. Suomen Hallituksen pitäisi ottaa sitten huomioon kaikki näkökohdat. Se ei ole missään tapauksessa helppoa varsinkin, kun asiat pitäisi hoitaa nopeasti eikä virheitä saisi tulla. Suomen Hallitus on suoriutunut tehtävästään nämä huomioiden tyydyttävästi. Siis hyvää arvosanaa ei voi antaa monestakaan syystä. Ensinnäkin yleinen rohkeuden puute on ilmiselvää verrattuna moniin muihin Euroopan maihin. Jotenkin pelätään joidenkin kansalaisryhmien mielen pahoittamista.

Täällä Espanjassa laitettiin kylmästi koulut ja päiväkodit kiinni totaalisesti. Puistojen leikkikenttien osat ovat suljettu. Koiria saa ulkoiluttaa mutta vain noin 100 metrin etäisyydellä kotoa. Baarit ja ravintolat ovat poikkeuksetta suljettu. Suomessa ei näin ole, koska ehkä pelätään joitain kansanryhmiä tai niiden kannanottoja. en oikein ymmärrä, miten poikkeustilanteen voimassa ollessa baarit ja ravintolat ovat jotenkin erityisen välttämättömiä yhteiskunnan toiminnassa. Ruoka- ja päivittäistavarakauppojen aukiolon ymmärrän mutta täällä Espanjassa on yleisesti rajoitettu asiakasmääriä kaupoissa. Apteekit ovat oma lukunsa, jotka ovat ja joiden on oltavakin toiminnassa. Espanjassa ovat edellä mainitut ja muutkin tahot myös suojautuneet väliaikaisin toimenpitein esimerkiksi kassoilla on usein muovisuojaukset ja etäisyydet pidetään turvallisina.

Suomen Hallituksen päätöstä takaisin Suomeen palaavien kohdalla en jaksa ymmärtää. Kun tulen lentäen tulevana torstaina Helsinkiin, täytyy minun jäädä karanteeniin välittömästi kahdeksi viikoksi! Kuitenkin minun on pakko mennä pankkiin seuraavana päivänä hoitamaan tärkeä laina-asia. Jos en sitä tee voivat seuraukset olla katastrofaaliset. Välittömät elintarvikkeet hoitaa tytär ja lääkkeitäkin on mukana jonkin verran mutta ei kahdeksi viikoksi. Kuka vastaa tuhansien eurojen tai terveyden menetyksestä?

Jotenkin tuntuu, että olisi ollut parempi, että hallitus olisi koostunut paljon kokeneemmasta porukasta. Nyt lähes kaikki ovat pelottavan kokemattomia. Laulun sanoin: "MITEN TÄSTÄ SELVITÄÄN, SELVITÄÄNKÖ MITENKÄÄN"? Ei sodankaan aikana rajoitettu tällä tavoin mutta toisaalta oltiin paljon tarkempia.

1 kommentti:

  1. There is a safe & effective Natural Herbal Medicine. For Total Cure Call    +2349010754824,  or email him   drrealakhigbe@gmail.com       For an Appointment with (Dr.) AKHIGBE contact him. Treatment with Natural Herbal Cure. For:Dengue Fever, Malaria. Painful or Irregular Menstruation. HIV/Aids. Diabetics. Vaginal Infections. Vaginal Discharge. Itching Of the Private Part. Breast Infection. Discharge from Breast. Breast Pain & Itching. Lower Abdominal Pain. No Periods or Periods Suddenly Stop. Women Sexual Problems. High Blood Pressure Chronic Disease. Pain during Sex inside the Pelvis. Pain during Urination. Pelvic Inflammatory Disease, (PID). Dripping Of Sperm from the Vagina As Well As for Low sperm count. Parkinson disease. Obesity, Lupus. Soreness/Injury  Cancer.  Tuberculosis.  Zero sperm count. Bacteria, Impotence Fertility,Protoplasmic, Diarrhea. Hepatitis A&B, Rabies. Asthma.  Quick Ejaculation. Gallstone, Cystic Fibrosis, Schizophrenia, Crubs, Cirrhosis,  Premature Ejaculation. Herpes. Joint Pain. Stroke. Cornelia Disease, Weak Erection. Ovarian problem,  HeartBurn, Erysipelas, Thyroid, Relapsing polychondritis,  Discharge from Penis. Bronchial Problem,  HPV.  Hepatitis A and B. STD. Smallpox, Staphylococcus + Gonorrhea + Syphilis. Heart Disease.  Pile-Hemorrhoid.rheumatism,  Impotence, thyroid, Autism, Depression,  Sepsis Bacteria,  Penis enlargement, Prostate Problem,  Waist & Back Pain.  Male Infertility and Female Infertility. Etc. Take Action Now. contact him & Order for your Natural Herbal Medicine:  +2349010754824  and email him    drrealakhigbe@gmail.com    Note For an Appointment with (Dr.) AKHIGBE.I suffered in Cancer for a year and three months dying in pain and full of heartbreak. One day I was searching through the internet and I came across a testimony of herpes cure by doctor Akhigbe. So I contacted him to try my luck, we talked and he sent me the medicine through courier service and with instructions on how to be drinking it.To my greatest surprise drinking the herbal medicine within three weeks I got the changes and I was cured totally. I don't really know how it happens but there is power in Dr Akhigbe herbal medicine. He is a good herbalist doctor.

    VastaaPoista