lauantai 27. huhtikuuta 2019

HALLA-AHO

HALLA-AHO


Miten voikin yhdestä nimestä tulla koko kansakunnan vihaama ja ärsyttämä. On tässä vähän pakko itsekin pohdiskella hieman perusteellisemmin, ennen kuin ryhdyn analysoimaan, mistä oikein on kysymys.

Ensinnäkin täytyy pohdiskella Jussi Halla-ahoa henkilönä ja toiseksi hänen käyttäytymismallinsa motiiveja. Heti aluksi on todettava, että Halla-aho on erittäin älykäs eli intellektuelli persoona. Siinäpä suurin virhe, johon sorrutaan. Leimataan hänet vähä-älyiseksi imbesilliksi, joka kuuluisi joko vankilaan tai sairaalaan. Halla-ahon poliittinen nerokkuus pohjautuu juuri tähän. Populismi eli tässä tapauksessa kansansuosio perustuu siihen, että yksinkertaisilla perusasioilla vedotaan tavallisten ihmisten tunteisiin. Toki moni muukin puolue vetoaa juuri tunteisiin ja todelliset realiteetit jäävät huomiotta. Yksi niistä on ilmastonmuutos, joka alkaa saada fundamenttalismissaan jo naurattavia piirteitä. Tähän asiaan palaan pikimmiten uudelleen mutta yhtenä Halla-ahon tärkeimmistä kohteista voidaan jo nyt ottaa esille. Tämä ilmastonmuutos onkin hienosti otettu Halla-ahon tärkeäksi teemaksi. Hän nimittäin vastustaa juuri siksi poliittisia ratkaisuja, joilla vaikeutetaan tavallisen ihmisen elämää. Suurin osa hiljaisista suomalaisista alkaa olla kypsä tähän, koska koko ajan tiukennetaan sitä ja tätä.

Tämä suhtautuminen Halla-ahoon on muiden puolueiden taholta on saanut fobian omaisia piirteitä. Häneen suhtaudutaan kuin kapiseen koiraan. Kukaan ei halua hänen lähelleen tai muutenkaan kontaktia. Tämä alkaa saada jo vainoharhaisia piirteitä mutta tähän se Halla-ahon viisaus perustuu. Hän osoittaa kansalle, että häntä syrjitään tarkoituksellisesti ja siksi Perussuomalaiset ei ole hovikelpoinen puolue. Jos kerran Jussi haluaa, että hänet pidetään erossa päätöksenteosta, niin tehdään päinvastoin. Annetaan Jussille vastuuta ja pakotetaan näyttämään todellinen vastuunsa sekä osaamisensa.

Omana asianaan on koko perussuomalaisten strategia. Ovatko ne kaikki aivan vääriä? Maahanmuuttoon liittyvät tiukennukset  voisivat varmaan olla asia, joka tarvitsisi suurennuslasin alle laittoa. Taloudellinen ja etenkin sosiaalinen eriarvoisuus suomalaisten ja maahanmuuttajien välillä on kyllä huomattava, vaikka sitä kuinka yrittäisi peitellä. Tavallinen ihminen on vain aika käärmeissään, kun tämä syrjiminen jatkuu vuodesta toiseen. Niin, minulla on myös esimerkkejä, jos niitä joku haluaisi.

Halla-aho otsikon alle en halua tässä enempää mutta sanonpa vain, että potkikaa vain Jussia munille mutta seuraavat vaalit näyttävät, kuka oli oikeassa. Kirjoittelemisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti